Bailatino ® alkeet 1 ja 60+

Bailatino on Suomen tanssiurheiluliiton kehittämä ryhmätanssiliikunta,  jossa harjoitellaan latinalaistansseja, kuten salsa, samba, cha-cha, merengue, bachata, rumba, paso doble, reggaeton, tango, ja jive.
Lisäksi tanssitunnilla huolletaan lihaskuntoa ja käydään läpi tanssintekniikkaa.

Bailatino® on tanssillinen liikuntamuoto, jonka perusajatuksena on tuoda ihmiset lähemmäksi latinalaista musiikkia ja latinalaista tanssia sekä latinalaiskulttuuria.
Bailatinon tarkoituksena on poistaa musiikillisesta liikunnasta siihen helposti kohdistuvia suorituspaineita.
Bailatinossa ei vaadita tanssitekniikan osaamista, vaan tärkeämpää on luoda ilmapiiri, jossa liikkuja nauttii oman vartalonsa käytöstä omien resurssiensa mukaan sekä kokee oppimisen että onnistumisen riemua.
Bailatinoa voi verrata perinteiseen aerobicin alueella niin sanottuihin koreografisiin tunteihin, syketasot vaihtelevat paljonkin ryhmän taidon mukaan.
Bailatinotunnin aikana nautitaan musiikista ja pidetään hauskaa yhdessä muun ryhmän kanssa. Kunto ja tanssitaito kohoaa melkein huomaamatta.
Jokaiselle harrastajalle löytyy sopiva tasoryhmä, alkeistason tunneista aina jatkotason tunteihin.
Ikä, sukupuoli, koko tai taitotaso ei ole koskaan esteenä tunneille osallistumiseen.

Tehdään kivoja ja helppoja askelsarjoja eri latinalaistansseihin sekä eri lavatansseihin, suunnattuna 60+ ikäisille. Tuntien opetus suunnitellaan ottaen huomioon iän ja fyysisen kunnon luomat edellytykset.
Tavoitteena on kokonaisvaltainen hyvinvointi. Musiikin ja tanssin elämysten kokeminen, joiden avulla ylläpidetään henkistä ja fyysistä vireyttä ja toimintakykyä.

Bailatino jatkoryhmä 2

Tämä tunti on sinulle jos olet osallistunut jo Bailatino alkeisiin 1 kauden ajan. Voit osallistua myös jatko2 tunnille alkeistunnin lisäksi.

Bailatino jatkoryhmä 3

Tämä tunti on sinulle jos olet osallistunut Bailatino alkeisiin, Jatko2 ryhmään ja jos olet ollut Jatko2 tunnilla 1-2 kautta mukana!
Jatko 3 tunnilla tehdään koreografiaa, harjoitellaan tanssintekniikkaa, tehdään myös erilaisia tanssia tukevia harjoitteita.
Tämä tunti on myös korkkaritunti. Jos sinulla on lattarikengät niin ehdottomasti kengät aina mukaan. Teemme myös tossujen ja paljaiden varpaiden kanssa asioita. Eli varaudu kaksila kengillä mukaan!

Tämä tunti on myös esiintymisryhmälle tarkoitettu yhdystunti.


Bailatino Baby/Taaperotanssi 2-3v.

Tanssileikkiin ja luovaan tanssiin perustuva lapsen ja aikuisen yhteinen tanssituokio. Ryhmässä liikutaan lasten ehdoilla, monipuolisesti erilaisten mielikuvien, lorujen, musiikin ja välineiden innoittamana.

Leikinomaisen taaperotanssin tavoitteita on lapsen kokonaisvaltaisen kehityksen tukeminen, perusliikuntataitojen harjoittaminen ja tanssin peruselementteihin tutustuminen. Tanssimalla lapsi tutustuu omaan kehoonsa ja oppii käyttämään sitä. Tanssi kehittää paitsi kehonhallintaa, myös sosiaalisia taitoja, rytmitajua, mielikuvitusta ja tunneilmaisua. Lisäksi lapsi oppii havainnoimaan tilaa, jossa hän liikkuu.


Tanssiksi - Lavatanssitunnelmaa ilman paria!

Tanssiksi on tanssillinen liikuntamuoto, jossa kunnon kohenemisen lisäksi kohennat seuratanssitaitoasi hymyssä suin. Tunneilla tanssitaan helppoja yksintanssittavia askelikkoja ja pieniä tanssisarjoja seuratanssimusiikin tahtiin. Kunto kohenee, mieli kevenee ja kehityt huomaamatta myös eri tanssilajien osaajana. Tanssiksi on tanssiliikuntaa, josta et voi olla pitämättä sen helppouden, rentouden ja tunneilla vallitsevan iloisen ilmapiirin vuoksi. Kaikilla tunneilla työskennellään tehokkaalla rasvanpolttosykkeellä ja sykettä voi itse säädellä lisäämällä tai löysäämällä tehoja ohjaajan ohjeiden mukaan.

Sopii myös 60+.


Kehonhuolto tunti

Kehonhuolto on iloinen, liikuttava tunti, jossa tavoitteena on vahvistaa kehoa ja lisätä liikkuvuutta. Liikkumalla monipuolisesti varmistetaan pitkään toimintakykyisenä pysyvä keho. Tutustumme myös jatkuvan virtaavan liikkumisen keinoihin
Tunti sopii sekä aloittelijoille että kokeneemmille liikkujille. Tunnilla tehdään lihaskuntoa, liikkuvuusharjoituksia, venyttelyjä ja tasapainoharjoituksia, jokaisen oman tason ja rytmin mukaisesti.


Taidollinen kehonhuolto

Taidollinen kehonhuolto on luonnollista, saumatonta ja voimakasta liikkumista omalla kehonpainolla. Tunnilla tehdään kehonpainoharjoittelua, monipuolista liikkumista, voimaharjoittelua, tasapainoa ja liikkuvuutta. Virtaavassa harjoituksessa liikkeitä yhdistetään toisiinsa ja liikesarjat kulkevat tanssin omaisesti asennosta toiseen.
Tunnilla tehtävät harjoitukset edellyttävät jonkun verran kokemusta oman kehon hallinnasta, vaikkapa kokemusta kehonhuoltotunnilta. Liikeratoja lähdetään kehittämään kuitenkin aina oman kehon ehdoilla.


Kiddiejam 4-6v.

Alle kouluikäisten tanssinopetuksessa pääpaino on perustaitojen vahvistamisella ja elämysten antamisessa. Lapset opettelevat ”tanssin aakkosia” ikäryhmälle soveltuvalla tavalla. Opetuksen aiheina ovat mm. kehonosat, motoriset perustaidot, suunnat ja tasot, liikedynamiikka, rytmiikka.
Lisäksi ryhmissä pyritään antamaan lapsille ymmärrys valittujen tanssilajien tyylillisistä peruselementeistä. KiddieJam® -tunneille ohjaaja on käynyt Oulun ammattikorkeakoulun KiddieJam® -konseptin ohjaajakoulutuksen
ja on oikeutettu käyttämään tunneistaan tämän konseptin nimeä. Lisätietoa konseptista löytyy sivuilta www.kiddiejam.fi


Lasten Dancemix 7-8v. / 7-12v.

Tämä tunti on pehmeä siirtymävaihe alle kouluikäisten opetuksesta astetta järjestelmällisempään tanssitunnin rakenteeseen. Tuntien rakenne noudattelee normaalin tanssitunnin kaavaa lämmittelyineen, perusharjoitteineen, tanssisarjoineen ja venyttelyineen, mutta opettaja on vielä valmis antamaan tilaa lapsenomaiselle tekemiselle.


Latino Show Kids 9-12v.

Lasten Latino-show yhdistelee nimensä mukaisesti vauhdikkaita elementtejä eri latinalaistanssilajeista. Tunneilla soivat vauhdikkaat rytmit, jotka tarjoavat menoa kaikille lattaritansseihin. Tehdään lyhyitä sarjoja, iloitaan ja nautitaan tanssin energiasta, käytetään monipuolisesti eri rytmejä ja tehdään myöskin esiintymisiin sopivia sarjoja. Tunneilla ei tarvita paria.


Rumbita ® Fuerte

Todella sähäkkä ja tanssillinen treenimuoto flamencon, salsan ja itämäisen tanssin rytmittämänä!

Sopii erinomaisesti kaikille. Kehittää lihaskuntoa, ryhtiä, tasapainoa ja on hyväksi tueksi tanssiharrastukseen.